Sharing Arts Society

Vanuit het overkoepelende thema 'delen' (sharing) herkent SAS zich geheel en al in de Global Goals. SAS initieerde de afgelopen jaren onder andere de Sint Maarten Parades en La Caravane d'Utrecht in het kader van de Tourstart in 2015. We werken daarin samen met veel verschillende organisaties in de stad (zorginstelling, begrafenisonderneming, studentenverenigingen, sportvereniging, asielzoekerscentra, Emmaus, daklozenopvang, kinderopvang, kinderkunstacademie, wijkrestaurant, scouting, fanfares en orkesten, etcetera).

In 2016 en 2017 legt SAS aan artistieke verbinding met de Global Goals in drie projecten:

Chemin d'Utrecht, 2 juli 2016, Tours (FR)
Het Paard van Sint Maarten, de bekende lichtsculptuur van de Parade, gaat op reis naar Tours. Deelnemers aan de reis zijn onder meer leden van het Sint Maartensberaad, clowns en performers van Sharing Arts Society en muzikanten van de percussiegroep Sambacaxi. De clowns worden tijdens de Parade gehuld in vlaggen van Human Rights Utrecht en vragen aandacht voor een aantal 'Global Goals' zoals het uitbannen van armoede, honger en ziekte.

De Grote Trek van Leidsche Rijn, 28 augustus 2016, Leidsche Rijn

Deze parade is een samenwerking tussen SAS en het International Community Arts Festival Rotterdam en wordt voorafgegaan door een Summerschool: The Art of Parade Making. De Goals spelen nadrukkelijk mee als drijvende achtergrondstraling bij de organisatie en productie van onze parade.

La Caravane de Saint Martin, 5 november 2016, binnenstad Utrecht
De Global Goals sluiten naadloos aan bij het 'geven en delen thema' van Sint Maarten. Concreet betekent dat: lichtsculpturen (gemaakt door kunstenaars samen met bewoners van Utrecht) en een serie performances van 17 'Sint Maarten Clowns' rond de 17 Global Goals. Vanaf 2017 is het plan om de Sint Maarten Parade in toenemende mate te laden met de Global Goals.

SHARE: